Ideológiailag Képzetlen

"Okok, melyek egyáltalán nem is voltak okok..."(B. Franklin)

2017. április 06. 16:48 - Ideológiailag Képzetlen

Észérvek híján vajon meddig érdemes ellenérvekkel bíbelődni?

Nem egy pályán játszik a két csapat és nem egyformák a játékszabályok sem. Vegyük már észre, hogy a Fidesz nem velünk együtt, csak velünk szórakozik és mi úgy teszünk, mintha párbeszéd folyna, miközben ők csak kifelé kommmunikálnak a sajátjaiknak, nem nekünk. Megvan hozzá a platform, a csodálatos közmédia, ahol megy a hazudozás, meg a ferdítés ezerrel, nem is csoda, ha becsúszik néha egy-egy valódi álhír. Ne legyünk igazságtalanok: ilyen napi szintű ködösítés mellett tegye fel a kezét az, aki híradó szerkesztőként meg merné kérdőjelezni, hogy Csehországnak anyahajóra van szüksége

Őszintén kezdeném sajnálni Ádert és Orbánt, ha tudnám, hogy magyarázkodniuk kell majd amiatt, hogy miért nem jelent elvi akadályt, hogy a gyerekeik is ugyanilyen formában működő egyetemeken tanultak komoly pénzekért. De nem kell, mert akik előtt kellene, azokhoz ez el sem jut. 

Hogyan lehet kiállni amellett, hogy oktatási intézményeket akar nehéz helyzetbe hozni vagy épp ellehetetleníteni egy kormány? Valaki világosítson fel: milyen hátránya származik ebből egy magyar állampolgárnak Magyarországon, hogy vannak emberek, akik ott végeztek? (Leszámítva Kovács Zoltánt, mert ő elég nagy hátránya ennek az országnak.) Egyszerűbb lenne megmondani kerek perec, hogy nem a CEU-val van baj és nem az ott folyó oktatással, csak egy újabb céltáblát kellett találni, amire lehet mutogatnia a híveknek, lekötve ezzel mind a kormánypárti szavazók, mind az ellenzék energiáját. Az alap ellenségkép már úgyis létezett (Soros), így nem is volt annyira nehéz hozzácsapni a kormány másik nagy mumusát, a minőségi oktatást.

És voilá!

Remek munka, csak nem annyira hiteles. Kezdettől fogva izzadtságszagú a dolog, de annyira, hogy már nemcsak a határokon belül érezni, hanem világszerte.  A probléma pedig az, hogy ezek nem is valódi okok és ezért rossz látni, hogy komoly emberek, egzisztenciájukat, idejüket nem kímélve mennek tüntetni (menni kell, ez nem kérdés) és próbálják magyarázni a nyilvánvalót. 

Ha ez valóban így van, akkor csak magatoknak magyaráztok... Én is, ti is, mindannyian, akik ezt olvassátok és akik kommentet írtok hozzá. A Fidesznek sikerült megint tematizálnia a közbeszédet. És te, kedves olvasó, közben megint nem arra figyelsz, hogy mi megy a háttérben, mert lefoglal, hogy meg kell védeni Magyarországot a CEU-tól vagy a CEU-t Magyarországtól.

Ügyes! Na ehhez kell igazán felnőnie az ellenzéknek, hogy legalább újra egy játszótéren rúghassák velük a labdát. 

 

 

30 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://ideologiailagkepzetlen.blog.hu/api/trackback/id/tr1512405783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Pipas 2017.04.07. 10:12:08

"Megvan hozzá a platform, a csodálatos közmédia, ahol megy a hazudozás,"

Hát egyelőre úgy tűnik hazudott a CEU rektora, amikor azt mondta, hogy szó sincs róla, hogy két diplomát adnának, mert csak egyet adnak, amit magyarországon és amerikában is elfogadnak. Az index is hazudott, amikor ezt a hazugságot támogatta és hazugsággal vádolta meg Orbánt, aki a két diplomáról beszélt.

Ez a blog nem mondja, hogy a két diploma hazugság volt, szemérmesen hallgat arról, hogy miért is vádal hazugsággal másokat. Elég a vád, biztonyítani nem kell, így legalább nem lehet védekezni.

Szóval: Orbán azt mondta két diplomát adnak, a rektor azt mondta, hogy ez nem igaz. Közben a weblapjukon a mai napig az van, hogy

"Azon hallgatók, akik teljesítik a magyar és az amerikai akkreditációs követelményeket, két diplomát kaphatnak."

Akkor most ki is hazudott már megint?

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.07. 10:12:51

CEUtanázia?

Az, aki ma élve temet
El egy egész egyetemet,
Tartson maga előtt jelet:
„Sötét középkori lelet”!

Ős patkány most új kórt terjeszt,
S azt, ki kiejteni mer Yes-t,
(Mivel e szó nemzetközi)
Leidegenügynöközi?

CEU-t tönkre sújtó erő
Reméljük, hogy hamar merő
Rosszullétként illan tova,
S kidől, mint a Patás lova*!

Messze hajítja el Böde,
Belepi a múltnak köde,
Nem jön többé hívatlanul,
S aki akar, CEU-n tanul!

*Sanyiii!!! Sanyikáám!!!

illusztrálva:
fradyendre.blogspot.hu/2017/04/ceutanazia.html

Pipas 2017.04.07. 10:16:44

"amire lehet mutogatnia a híveknek,"

Okés, a híveknek a ballibek mutogatnak.

A magyar kormány csendben megyszavazott egy jelentéktelen kis törvényt, ami mindenkinek megfelel kivéve a soros által alapított ballib "egyetemet". Ennek megfelelően a ballibek kezdtek hörögni, fenyegetőzni, mocskolódni, ordibálni, tüntetni, amerikába szaladni, nyilatkozni, rettegni, rágalmazni. A felhajtást kizárólag a ballibek csinálják és kizárólag a soros egyetem miatt, a 27 másik magánegyetem és a kormány elég csendben van.

A ballibek már odáig jutottak (megint) hogy idegeneket hívnak magyarok ellen segítségül, amerikából már el is indult az első csoport. Megérdemelnék a kitiltást, nyilván korrupcióról van szó.

pamut 2017.04.07. 10:53:38

@Pipas: te hazudsz, két diplomát adnak, aki közöst akar annak mind a kettő követelményeinek meg kell felelnie.

mondjuk ilyen egyetemre járt Ráhel hercegnő és jár most is Áder Orsolya királykisasszony, de ami a magyar emberek esetében "csalás" és szodómia, ami miatt szét kell baszni az ország legjobb egyetemét, az király és udvartartása lányainak teljesen oké.

egyáltalán mit érdekel téged te szaros kis troll hogy melyik egyetem milyen diplomát ad, életedben nem is láttál még egyetemi épületet a valóságban,m a CEU-nak meg a létezéséről sem tudták egy héttel ezelőttig, csak böfögöd vissza amiért megfizetnek, miközben az ország 25 éve nyer szellemileg, anyagilag, jóhírnévben, tudásban, kutatásban, kapcsolatokban, egyéni karrierutakban, mindenben a CEU-val, abszolút a nemzet hasznára volt és van, nemzeti érdek a megtartása, ez egy nemzeti kincs, egy nemzeti büszkeség, amit te hazaáruló féreg most a gazdád parancsára a fekáliáddal dobálsz, te nyomornc.

pamut 2017.04.07. 10:55:40

@Frady Endre:

Ez továbbra is nagyon jó és nagyon találó! :)

"Az, aki ma élve temet
El egy egész egyetemet,
Tartson maga előtt jelet:
„Sötét középkori lelet”!"

Frady Endre · http://fradyendre.blogspot.com/ 2017.04.07. 11:08:40

@pamut: A pártlózungok és a modern "slágerek" is úgy működnek, hogy a sulykolás miatt annyit hallod, hogy az agyad önvédelemből elkezdi előbb elfogadni , később megszeretni... A mennyiség átcsap minőségbe...
Éljen és virágozzon a dialektikus materializmus! :)

sőőtnagyonis 2017.04.07. 11:49:21

Minden esetre már bejelentkeztek az itt is kommentelő ruszkik akik. Egyengetik a putyin csicska útját. bele kötöttek a tüntetőkbe, provokáltak.
Ez a kampányidőszak erőpróbája, a pohostól mikre számíthatunk ősztől

Sir Galahad 2017.04.07. 11:52:00

Sok mindennel vitatkoznék a poszt szerzőjével, de a végkövetkeztetése szerintem is helyes: a CEU-ügy valójában súlytalan történet, szerintem egy érdektelen kompromisszummal fog zárulni, viszont kiválóan alkalmas arra, hogy lényegében minden mást kiszorítson a médiából. Azaz: kommunikációs trükk, figyelemelterelés. És az ellenzék megint csak kullog a kormány után.

élhetetlen 2017.04.07. 12:05:56

@Pipas: “A rektor hazudik”. Próbáljuk már megérteni a dolgokat. A CEU-n vannak képzések, amik Amerikában akkreditáltak (elfogadottak), és vannak, amelyek Magyarországon elfogadottak. És vannak képzések, amelyek mindkét országban elfogadottak. Aki olyan képzésben vesz részt, amelyik mindkét országban elfogadott, az kap “két” diplomát, az Amerikában elfogadottat, és a Magyarországon elfogadottat, de ez ugyanaz a diploma. Ha a Közgazdaságtudományi Doktorit végezte el, akkor mind a két papír arról szól, és nem kap egy közgazdasági, és egy történettudományi doktori címet. Klasszikusan a két diploma az, hogy van egy villamosmérnöki, és egy matematikusi diplomám, egyik a BME-ről, a másik az ELTE-ről. Ilyen értelemben a CEU nem ad két diplomát. Ahogy, ha valakinek van egy magyar diplomája, és kimegy Amerikába, és honosíttatja, annak sem lesz két diplomája, csak ott is érvényes lesz.
The “CEU, New York” entity is a US accredited institution with a teaching site in Budapest. This entity is not accredited in Hungary but its operational license is certified in Hungary by the Educational Authority. Students graduating from one of the “CEU, New York” programs obtain US degrees.
The “CEU, Budapest” entity is a Hungarian accredited institution that offers degrees accredited in Hungary. Students graduating from one of the “CEU, Budapest” programs obtain Hungarian degrees.
„Students who complete both the Hungarian and the American accreditation requirements in a program that has dual accreditation may obtain two diplomas.”
A másik, az a jelentéktelen kis törvény. Arról szól, hogy az USA-ban tagállami hatáskör az oktatás. Most a törvényünk azt írja elő, hogy az USA szövetségi kormánya kell, hogy foglalkozzon tanulmányi üggyel, amihez az amerikai törvények szerint semmi köze. Tényleg apróság. Vagy táncol Amerika a füttyszóra, vagy bezáratjuk az egyetemüket. És ezt látod te úgy, hogy “A ballibek már odáig jutottak (megint) hogy idegeneket hívnak magyarok ellen segítségül”. „Megérdemelnék a kitiltást, nyilván korrupcióról van szó.”. Vagy arról van szó jó magyar szokás szerint, hogy dögöljön meg a szomszéd tehene, főleg, ha jobban tejel. Ha a debreceni egyetem rektora nem tudja elintézni, hogy Amerikában is érvényes diplomát adjon, akkor ezt más se tehesse meg.
Bocs, strapáltam itt magam ezzel a hosszú válasszal, nem tudom, volt-e értelme, mindegy, megpróbáltam.

Pipas 2017.04.07. 12:29:10

@pamut: "te hazudsz, két diplomát adnak, aki közöst akar annak mind a kettő követelményeinek meg kell felelnie."

A ceu rektora azt mondta, hogy akik olyan képzésre járnak, amit mindkét országban elfogadnak, annak egy diplomát adnak, amit mindkét országban elfogadnak.

A weblapjukon azt írják, hogy akik olyan képzésre járnak, amit mindkét országban elfognak, azok két diplomát kapnak.

Tudom, hogy te csak egy nullinger bolsevik troll vagy, kérem, hogy ne is válaszolj ha kibírod, csak a többieknek írtam ezt, nehogy megvezesd őket.

Pipas 2017.04.07. 12:33:01

@élhetetlen: "az kap “két” diplomát, az Amerikában elfogadottat, és a Magyarországon elfogadottat, de ez ugyanaz a diploma"

Nincs olyan, hogy "két" diploma. Pláne nincs olyan, hogy "két" diploma, ami ugyanaz a diploma. Ez nem jézus meg jehova, ekkora kamut nem veszünk be. Vagy két diplomát kapnak, vagy egyet. A matematika szabályai alapján vagy kettő, vagy egy, ez nem egy mélyértelmű kínai bölcsesség vagy becsapós kérdés.

Tehát:
1. Orbán azt mondta, hogy KÉT diplomát adnak.
2. A rektor azt mondta, hogy EGY diplomát adnak és Orbán hazudik.
3. A weblapjukon most is az van, hogy bizonyos esetekben KÉT diplomát adnak. Ergo Orbán igazat mondott, a rektor hazudott.

Tök egyértelmű.

Pipas 2017.04.07. 12:36:49

@élhetetlen: "Most a törvényünk azt írja elő, hogy az USA szövetségi kormánya kell, hogy foglalkozzon tanulmányi üggyel,"

Bizonyítsd be! Ez megint egy hazugság, de tegyük fel, hogy be tudod bizonyítani, tegyük fel, hogy neked van igazad és a magyar törvény tényleg azt írja, hogy az USA szövetségi kormánya kell hivatkozzon az üggyel. Bizonyítsd be, hogy ez nem megint egy rohadt nagy hazugság!

Merthogy ezzel a törvénytervezetet vádolták, aztán azt írták, hogy kijavították, most meg te írod, hogy nem javították ki. Szóval?

Pipas 2017.04.07. 12:42:44

@élhetetlen: "Vagy táncol Amerika a füttyszóra, vagy bezáratjuk az egyetemüket."

Nyilvánvalóan nem érted, de elmagyarázom. A nemzetközi egyezmények általában viszonossági alapon szoktak menni. Ha a magyar állam elfiogadja az egyesült államok területén akkreditált egyetemek egyetemi státuszát, akkor a nemzetközi megállapodásban valószínűleg azt várják, hogy az usa is elismerje a magyarországon akkreditált egyetemek státuszát. Nincs csendőrpertu, ilyen a nemzetközi diplomácia.

Ha nemzetközi megállapodás nélkül lobogtatja a soros az amerikai papirokat, akkor az annyit ér amennyit a magyar egyetem akkreditációs papírja ér az usában: semmit. Ha megegyezik a két állam, akkor kölcsönösen elfogadják egymás akkreditációját, már csak azért is, mert az egyoldalú gyakorlat megalázó, alárendeltségi viszonyt sugall.

Érted?

konrada 2017.04.07. 13:06:19

@Pipas:
...szvsz. más a forgatókönyv. Jön az USA csapat irgum-burgumozni, aztán azon keresztül megállapodnak valamelyik New York állami hulibuli egyetemmel, hogy társintézményesítse a CEU-t, s mire Soros papa kettőt pislog, már csak azt veszi észre, hogy a kerítésen kívül van...
...s a karaván halad tovább...

Pipas 2017.04.07. 13:14:01

@konrada: Nos igen, szerintem is találnak majd valami megoldást. A lényeg a balhé, jönnek a választások, kell a felhajtás.

pamut 2017.04.07. 13:41:23

@Pipas:
:DDDD

na akkor szépen linkeld be mind a két forrást amikre hivatkozol te kis fideszes karaktergyilkos nyikhaj orbánbérenc, had röhögjek a lebukásodon :D

élhetetlen 2017.04.07. 13:56:23

@Pipas: Na, ez az utolsó futam, mikor időt szántam rád, legalábbis ennyit.
Vagy tudod értelmezni a nemzetközi szót, vagy nem, nem egy tagállammal, nem egy várossal kell a szerződést megkötni.
net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=A1100204.TV
„(6) Az (1) bekezdésben megjelölt, külföldi oklevelet kibocsátó felsőoktatási intézmény Magyarországon nemzetközi szerződés alapján is létrejöhet és működhet. Ezen felsőoktatási intézményeket az oktatási hivatal hivatalból felveszi nyilvántartásba, és az intézmények törvényességi ellenőrzésére vonatkozó rendelkezéseket a törvényben kihirdetett nemzetközi szerződés eltérő rendelkezésének hiányában kell alkalmazni.”.
Eddig egyszerű, nem javították ki.
Amit utána hablatyolsz a csendőrperturól, az értelmezhetetlen. Megismétlem, az USA-ban nem szövetségi kérdés az oktatás. De tagállami szinten, amit nem fogad el a magyar törvény is hülyeség, amit írsz, mert a kölcsönösen minden diplomát fogadjanak el, az a gödör alja lenne, mert Magyarországon is van elfogadott felsőoktatási intézmény (informatika), ahol az ott szerzett diplomával magyar cégek sem veszik fel az embert, mert sz@rt sem ér. A kölcsönösség legfeljebb úgy működhetne, hogy egy színvonalas magyar egyetem megállapodik egy USA-ban létjogosultságot szerzettel (ilyen a CEU), hogy az ő diplomájukat el tudják fogadtatni Magyarországon, és ők a magyar egyetem diplomáját el tudják fogadtatni az USA-ban. Ez a CEU-nak sikerült, más vagy nem próbálkozott vele, vagy nem sikerült. A diploma, az nem egy kereskedelmi tétel, ami mehet vámmal, vagy vámmentesen, csak egy megegyezés kérdése, és mehet az érték is, és a gagyi is. Mivel szerinted én nem értem, itt befejeztem.

élhetetlen 2017.04.07. 14:04:22

@konrada: Jaj, de okos vagy. “mire Soros papa kettőt pislog, már csak azt veszi észre, hogy a kerítésen kívül van...”. Mert akkor már nem ő hozta létre ezt az intézményt, ugye? És ez nem érdem, csak kitolás volt a magyarokkal szemben. Ja. Mondogasd sokáig, igaz lesz, szerinted! És a karaván halad. De merre?

konrada 2017.04.07. 14:12:14

@élhetetlen:
...hát az F1-et is bizonyos Ecclestone hozta létre...

...egyébként én nem az "érdeméről" beszéltem, hanem agy alternatív forgatókönyvről.

...azt meg nem fogom neked megmagyarázni, miről szól a közmondás. Azt már úgy sem fogod megérteni, ha eddig kimaradt...
(Mert egyébként nem is értem, most mibe kötöttél bele. Nem írtam én sem a CEU érdeméről, se ellene. Ha mindenképpen kötözködni akarsz, keress olyant, aki arra vevő. ...ha meg valami túl bonyolult neked, vitassuk meg.)

élhetetlen 2017.04.07. 14:35:31

@konrada: Nem kötözködtem csak, ez a mire kettőt pislog, nem úgy nézett ki, mintha örülnél, hogy van egy CEU Magyarországon, amit Soros alapított. Az is lehet, amit te írsz, az is lehet, hogy Bécsbe mennek, ez az oktatóknak sem távolság, ezt nem tudom. De, képzeld el, tudom, miről szól a közmondás, de a közmondások általánosságokat írnak le. És volt már olyan, hogy nem csak egy kutya ugatott, hanem több, és a karaván megtorpant, vagy visszafordult, lásd olimpia. Nem kell lekezelned.

Pipas 2017.04.07. 15:55:32

@élhetetlen: "Amit utána hablatyolsz a csendőrperturól, az értelmezhetetlen. "

Az, hogy te nem érted nem azt jelenti, hogy nem lehet érteni.

"Megismétlem, az USA-ban nem szövetségi kérdés az oktatás."

Teljesen felesleges ismételgetned, elsőre is értettem, de már akkor sem volt új nekem.

"De tagállami szinten, amit nem fogad el a magyar törvény"

Ezt kellene bebizonyítanod.

"is hülyeség, amit írsz, mert a kölcsönösen minden diplomát fogadjanak el,"

Szót nem írtam arról, hogy diplomát kellene elfogadni. Aról írtam, hogy az akkreditációt elfogadják -e.

"A kölcsönösség legfeljebb úgy működhetne, hogy egy színvonalas magyar egyetem megállapodik egy USA-ban létjogosultságot szerzettel (ilyen a CEU), hogy az ő diplomájukat el tudják fogadtatni Magyarországon,"

A kölcsönösség ez esetben azt jelenti, hogy ha a magyar állam elfogadja az usa X államában akkreditált 1) egyetemet és/vagy 2) egyetemi szakot, akkor az adott államban fogadják el a magyarországon akkreditált egyetemet és/vagy szakot. Ha a CEU itt egyetem, mert new yorkban kimondták, hogy egyetem, akkor new yorkban fogadják el, hogy az elte pl. egyetem.

" és ők a magyar egyetem diplomáját el tudják fogadtatni az USA-ban."

Még egyszer: nem a diplomáról beszéltem. Elsősorban az egyetem elfogadásáról van szó.

"Mivel szerinted én nem értem, itt befejeztem. "

Te magad is azt mondtad, hogy nem érted amit írtam. Igaz, azt írtad, hogy nem is lehet érteni.

élhetetlen 2017.04.07. 16:29:49

@Pipas: “"De tagállami szinten, amit nem fogad el a magyar törvény"
Ezt kellene bebizonyítanod.”. Hogy a csába, ha neked nem elég, hogy megadtam a törvény liknjét, és, hogy ne kelljen keresned, még bevágtam a megfelelő sorokat is. Ennél többet nem lehet produkálni, mint bizonyítékot! A diploma, vagy egyetem elfogadásába nem megyek bele, mert ha nem érted, hogy csak egy adott országban, vagy kettőben akkreditált egyetem tud abban az országban diplomát kiadni, mert, ha nincs akkreditálva, akkor csak egy darab papírt ad, és nem diplomát, akkor lovagolj az egyetem vs diploma fogalmon te. „. Ha a CEU itt egyetem, mert new yorkban kimondták, hogy egyetem, akkor new yorkban fogadják el, hogy az elte pl. egyetem.“. A CEU nem azért egyetem itt, mert az USA-ban az, hanem azért, mert a magyar kormány huszonöt éve elfogadta az akkreditációját. Ettől miért kéne automatikusam akkreditált egyetemnek elfogadni az USA-ban az ELTE-t. Nem érted, mi? A másik, az, hogy azt mondom, hogy szerinted nem értem, az nem jelenti azt, hogy szerintem nem értem. És, ha ezt sem érted, nem tudok mit tenni. Tényleg befejeztem.

Pipas 2017.04.07. 16:38:22

@élhetetlen: "Hogy a csába, ha neked nem elég, hogy megadtam a törvény liknjét, és, hogy ne kelljen keresned, még bevágtam a megfelelő sorokat is."

Egyetlen szóval sem említi, hogy csak szövetségi szinten lehet tárgyalni.

"A CEU nem azért egyetem itt, mert az USA-ban az, hanem azért, mert a magyar kormány huszonöt éve elfogadta az akkreditációját."

Kizártnak tartom a 25 évet, a CEU törvény, amire Soros "Lex CEU" néven hivatkozott 2004-es.

"Ettől miért kéne automatikusam akkreditált egyetemnek elfogadni az USA-ban az ELTE-t."

A viszonosság azt jelenti, hogy ha Magyarország elfogadja az ottani akkreditációt, akkor nyilván nekik is el kellene fogadniuk a mienket. Persze csak akkor, ha erre államközi egyezmény van

"Tényleg befejeztem. "

Tedd azt.

Pipas 2017.04.07. 16:41:25

Akkor ennyit arról, hogy a Soros csak alapította az egyetemet és az tőle független, azaz nem "Soros egyetem":

"Ausztria máris legfelső szinten tárgyal Sorossal a CEU-ról"

És ennyit arról, hogy mekkora hülyeség a magyaroktól, hogy "Soros egyetemként" hivatkoznak a CEU-ra:

>>Maria Vassilakou bécsi főpolgármester-helyettes a hét elején azt nyilatkozta, hogy "amennyiben az intézmény új székhelyet keres, úgy szívesen meghívná a Soros-egyetemet Bécsbe".<<

pamut 2017.04.07. 18:14:12

@Pipas:

1.
hvg.hu/itthon/20170406_soros_ceu_koltozes_becs_kern_kancellar

"az osztrák kancellár hivatala cáfolta, hogy konkrét ajánlatot tettek volna Sorosnak az egyetem befogadásáról."

"a kancellár hivatala közleményt adott ki az APA hírügynökség útján, amelyben cáfolja, hogy ilyen ajánlatot tettek volna Soros Györgynek. "Christian Kern szövetségi kancellár ma beszélt Soros Györggyel. Szó volt a CEU-ról és az egyetem jövőjéről. Bár a kancellár bizosította Soros Györgyöt a támogatásáról, nem tett konkrét ajánlatot az egyetem átvételéről" - írta Kern hivatala."

2. Természetesen nem csak az infód rossz, de még az abból levont következtetésed is hamis, sőt szándékos rosszindulatú hazugság: Az ugyanis teljesen nyilvánvaló, hogy az egyetem függetlenségét nem cáfolja az, hogy ha épp ki akarják nyírni egy őrült hazaáruló kormány részéről, akkor az alapítója aktivizálja magát az általa alapított egyetem megmentéséért.

3. Ez az egész amúgy teljesen sokadrangú kérdés a hazaárulással felérő egyetemgyilkossági ügyhöz képest, persze te a mocsok gecikkel vagy.

4. Fentebb hazudoztál már egy sort, hivatkozva két dologra is. Kértem mutasd mire hivatkozol, természetesen nem mutattad. Te kalap szar, a saját családodnak is hazudsz, vagy csak munkaidőben végzed ezt?

élhetetlen 2017.04.07. 20:09:21

@Pipas: Egyetlen szóval sem említi, hogy csak szövetségi szinten lehet tárgyalni”. Hát nem. Nemzetközi szintet említ. De ha nem fogod fel, hogy mi a nemzetközi, és a tagállami között a különbség, akkor hiába beszélek, de így is hiába beszélek. Befejeztem, tedd azt, eddig rendben, de akkor ne írj több hülyeséget, és nem válaszolok.

Pipas 2017.04.07. 20:26:27

@pamut: "Természetesen nem csak az infód rossz"

Ó, hát nem tudtam, azt hittem, hogy az index soha nem hazudik. :D

Pipas 2017.04.07. 20:29:15

@élhetetlen: "Nemzetközi szintet említ. De ha nem fogod fel, hogy mi a nemzetközi, és a tagállami között a különbség"

Mert amikor Magyarország mondjuk tárgyal egy amerikai tagállammal, az nem nemzetközi a világért sem. :D
Jól, ezt azért mág ragozgasd, majd később elolvasom. :D Azért gondolom érzed, hogy itt már teljesen elszakadtál a valóságtól. :D

pamut 2017.04.08. 18:28:28

@Pipas:

Annyira tudtam hogy gyáva leszel az érdemi válaszra :)
Ja, ez nem is gyávaság, csak a jól ismert fideszes sunyiság :)

És persze még ebben az egy soros válaszban, ami kibaszottul nem válasz, azért még ebben is sikerült hazudnod egyet, te annyira, de annyira fideszes vagy :))
süti beállítások módosítása